Va place webdesign-ul? V-ati dorit tot timpul un site?
Daca pana acum era dificil sa va construiti singuri un website de la zero acum nimic nu ar putea fi ma simplu. Pana nu demult pentru a costrui un site aveai nevoie de cunostinte riguroase a unui sistem de programare cum ar fi html si php.

Aveai nevoie de studiu si exercitiu pentru a ajunge sa iti faci un site propriu pentru tine sau pentru afacerea ta insa acum totul e foarte simplu.

O multime de platforme precum joomla sau shopmania au aparut pentru a iti face treaba mult mai usoara decat pana acum si in doar cativa pasi iti vei putea pune singur site-ul pe picioare.

Aceste platforme iti oferca posibilitatea de a iti devolta o afacere online in doar cateva minute. Fiecare platforma web iti va da pe site-ul propriu toate informatiile de care ai nevoie pentru a iti realiza un site productiv cat de repede asa ca tot ce trebuie sa faci este sa citesti cu atentie toate detaliile oferite.

Dupa ce te hotarasti ce fel de site doresti sa iti faci tot ce iti ramane de facut este sa iti alegi un nume, un serviciu de hosting si un template pentru site-ul tau.

Numele site-ului e foarte important deoarece acesta va trebui promovat printre potentialii tai clienti sau cititori asa ca trebuie sa alegeti ceva relevant dar sa fie totusi catchy si usor de tinut minte. Dupa ce va inregistrati numele veti putea apela la unul din zecile de servicii care ofere web hosting pe serverele lor.

Alegeti planul tarifar care vi se potriveste cel mai bine sau de ce nu puteti opta chiar si pentru un serviu host gratuit.

Alegerea template-ului este din nou un pas foarte important in realizarea unui site asa ca daca nu va faceti unul custom, rasfoiti printre cele disponibile online si alegeti cel mai potrivit. Anumite culori si feature-uri pot fi modificate mai tarziu asa ca nu va ingrijorati.

Va trebuie un homepage aspectuos daca vreti sa atrageti cat mai multi vizitatori. De cele mai multe ori este recomandat ca acest home page sa contina si un Call to Action spre vizitator sau chiar un login page.

Ce mai asteptati? In doar 15 minute puteti avea un site complet functional! Pe internet veti gasi o multime de plugin-uri pe care le puteti implementa pe site-ul vostru. Puteti gasi de la plugin-urile dedicate pentru magazine online cum ar fi cel de cos de cumparaturi pana la cele dedicate pentru blog-uri.

Platformele web de obicei vin si cu un cms sau content managing system care o sa va ajute mai usor sa realizati categorii pentru a adauga mai usor continut pe site-ul vostru. Chiar daca pare greu de crezut, oricine poate azi sa isi faca un site fara nici o pregatire in domeniul informaticii si chiar fara experienta in lucrul cu calculatoarele asa ca de ce nu incercati chiar voi? Afacerile online reprezinta viitorul asa ca nu ramaneti in urma si puneti-va pe treaba!

Categorized in: