Scopul motoarelor de cautare si modul in care functioneazaMulti oameni cred ca motoarele de cautare au o agenda ascunsa. Acest lucru nu este adevarat. Scopul motorului de cautare este de a oferi continut de inalta calitate persoanelor care cauta pe Internet. Daca vreti sa faceti optimizari corect va recomandam sa luati un tutorial optimizare seo.

Motoarele de cautare cu cea mai extinsa retea de distributie vand cel mai mare spatiu publicitar. Pe masura ce scriu acest lucru, Google este considerat motorul de cautare cu cea mai buna relevanta. Tehnologiile lor genereaza cea mai mare parte a cautarilor web.

Cea mai mare problema a noilor site-uri web este ca motoarele de cautare nu au nicio idee ca exista. Chiar si atunci cand un motor de cautare gaseste un document nou, are un timp dificil de determinare a calitatii acestuia. Motoarele de cautare se bazeaza pe linkuri pentru a ajuta la determinarea calitatii unui document. Unele motoare, cum ar fi Google, au si mai multa incredere in site-uri pe masura ce imbatranesc.

Urmatoarele randuri pot contine cateva subiecte de cautare avansate. Este bine daca nu intelegeti imediat termenii un webmaster  nu are nevoie sa cunoasca in profunzime tehnologia de cautare. Unii ar putea fi interesati de ea, asa ca am scris un pic despre asta cu acei oameni in minte. (Daca sunteti nou in web si nu sunteti interesati de algoritmi, puteti trece peste acest lucru)

Voi acoperi cateva parti ale motorului de cautare in urmatoarele cateva randuri in timp ce incerc raman la notiuni de baza. Nu este important sa intelegeti pe deplin toate acestea (de fapt, cred ca este mai bine pentru majoritatea webmasterilor daca nu isi fac griji in privinta unor lucruri  tehnicile de cautare).

Modelul de spatiu vectorial al expresiei, pe care algoritmii de cautare inca se bazeaza in continuare, dateaza din anii 1970. Gerard Salton a fost un expert renumit in domeniul recuperarii informatiilor, care a pionierat multe dintre metodele moderne de astazi.

Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre sistemele de recuperare rapida a informatiilor, va recomandam sa cititi o teorie a indexarii, care este o carte scurta de Salton care descrie multe dintre termenii si conceptele comune in campul de recuperare a informatiilor.

Cartea lui Mike Grehan, Marketingul motorului de cautare: Ghidul esential al celor mai bune practici, discuta, de asemenea, despre bitii tehnici pentru recuperarea informatiei in detaliu. Cartea sa a fost creata pentru a fi un ghid curent, in timp ce ea este orientata mai mult spre oferirea de informatii despre modul in care functioneaza recuperarea informatiilor.

Desi exista diferite moduri de organizare a continutului web, fiecare motor de cautare cu crawlere are aceleasi componente de baza:

  • un crawler
  • un index (sau un catalog)
  • o interfata de cautare

Crawlerul face exact ce implica numele sau. El cauta pe web link-uri, actualizarea pagini, si adauga noi pagini atunci cand vine vorba de ele. Fiecare motor de cautare are perioade de accesare cu crawlere lunga si profunda si perioade de accesare cu crawlere superficiala. Exista, de asemenea, un mecanism de planificare pentru a impiedica un spider sa supraincarce serverele.

Categorized in: