Idei gresite despre pc-urile refurbished
Computerele reconditionate direct de catre producatori, vin cu o perioada de garantie destul de mare, uneori la fel de mare ca a pc-urilor noi.

Apple si Dell sunt exemple bune in acest sens. Cel mai bun magazin calculatoare refurbished, poate fi gasit pe DiablosComputer.ro!

Producatorii OEM nu ar avea curaj sa-si vanda astfel produsele, daca nu ar stii ca acestea functioneaza exact ca si unele noi, in parametri optimi. De aceea, ori de cate ori este posibil, cumpara-ti sistemul refurbished de la un producator consacrat.

Contrar unor opinii generale, nu toate computerele refurbished sunt sisteme ce au fost returnate de anumiti clienti din cauza unor disfunctionalitati, unele dintre acestea erau de fapt sisteme noi si nu au mai fost cumparate deoarece clientul respectiv pur si simplu, s-a razgandit.

Unele pc-uri vandute ca si “refurbished” nu au parasit de fapt niciodata fabrica, dar producatorul le vinde sub aceasta denumire, deoarece a trecut destul timp de la intrarea in productie.

Practic, aceste pc-uri sunt noi, nu difera cu nimic de unele noi. Majoritatea producatorilor de renume din domeniu, vand produse (componente sau pc-uri intregi) refurbished, direct in magazinul online. Dell ofera cea mai buna clasificare in acest sens, oferind pc-uri “refurbished” sau “care au fost comandate noi”, adica pc-uri noi care nu au apucat sa fie folosite.

De exemplu, un pc refurbished Dell Inspiron 14R cu procesor de 2.4 Ghz Intel Core I5, display Wled de 14 inch si 4Gb de Ram DDR3, cu Windows 7 original preinstalat, costa 599 de dolari. Site-ul principal al Dell, ofera acelasi model de sistem dar nou, la un pret cu 100 de dolari mai mare.

Mai mult decat atat, se poate obtine un discount de aproximtativ 20% printr-un cod de cupon. Introducand codul in timpul comenzii, se va reduce pretul pc-ului refurbished cu inca 20%, ajungadu-se la un pret de 479 de dolari cu livrare (transport) gratuita. Asta inseamna o economie de peste 30% per total.

Outlet store-ul Dell este de departe cel mai bine organizat magazin virtual pentru componente noi sau refurbished, asta daca ne referim numai la producatorii majori. Politica Apple in acest sens este mai putin clara.

Compania isi denumeste produsele “refurbished” sau “clearance” si schimbarile pot fi subtile, de la model la model. Un MacBook Pro de 13 inch de exemplu, cu procesor Intel Core 2 Duo de 2.4 Ghz, display de 13.3 inch si rezolutia de 1280×800 pixeli, 4 Gb de Ram si placa video Nvidia Geforce 320M, se vinde cu 999 de dolari, cu 200 de dolari mai putin decat acelasi model nou.

Exista de asemenea retaileri specializati in reconditionarea pc-urilor si in vinderea acestora mai departe, la clienti. Unul dintre acestia este Acer Outlet, in Marea Britanie.

Nu avem inca review-uri despre acest producator, dar produsele nu pot fi decat bune sau cel putin decente, pe o astfel de piata unde concurenta este din ce in ce mai mare. Cumpararea de la un magazin online te poate scuti de multe batai de cap, daca stii ce cauti sau poate fi dezamagitoare daca nu te pricei si nici vanzatorul nu te ajuta.

Categorized in: