Cum pot comercializa cel mai calitativ lapte?Vacile pe care le crestem trebuie tinute in cele mai bune conditii. Trebuie sa le asiguram un adapost calduros, hrana pe masura si cel mai performant muls.

Adapostul calduros poate fi construit astfel incat sa fie ferit de umezeala si sa pastreze caldura in sezonul rece, hrana trebuie sa fie una care sa ajute la cresterea productiei de lapte, iar mulsul de calitate se poate face doar cu ajutorul unui aparat de muls vaci.

Poti cumpara la un pret convenabil un aparat de muls vaci, de pe site-ul Proagricol.ro. Aici vei gasi produse de calitate si perfecte pentru ce ai tu nevoie.

Daca ne gandim la faptul ca vacile sunt crescute in principal pentru lapte, trebuie sa ne gandim si la ce este de facut pana sa ajungem sa vindem sau sa consumam laptele respectiv.

In primul rand, conteaza foarte mult hrana pe care o dam vacutelor. Cand conditiile vremii permit, si cand este sezonul pasunatului, acestea trebuie scoase la pascut. Productia de lapte va fi mult mai mare decat daca vaca va manca de acasa diferite tipuri de nutreti.

Pentru o buna productie de lapte este ideal ca vacutele sa nu fie stresate. Da, pare amuzant, insa studiile facute de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca vacutele crescute cu drag dau mai mult lapte decat cele stresate, fapt pentru care, poarta-te frumos cu animalul tau.

Din moment ce asiguri o buna hrana si bune conditii de crestere pentru vaci, important este si sa asiguri un muls de calitate. Cand ai 2-3 capete este usor sa mulgi, insa pentru mai multe este nevoie de mulgatori. Acestea sunt deseori cumparate chiar si de cei care au o singura vaca, deoarece vor sa asigure un muls sanatos si igienic. Daca ai o ferma de vaci, nu poti functiona fara mulgatori, datorita faptului ca Uniunea Europeana impune aces lucru.

Este si normal, daca luam in considerare conditiile in care si-ar putea mulge unii fermieri vacile. Mulgatorile sunt aparate de muls igienice, care te scutesc de un efort in plus, pe langa faptul ca asigura un muls de calitate. Nu exista riscul de a afecta sanatatea vacutelor, fapt pentru care recomandam cu incredere astfel de aparate.

La fel de importante ca si mulgatoarele sunt tancurile de racire. Nu poti pastra laptele la cea mai buna calitate pentru a-l comercializa, daca nu ai un tanc de racire. Gandeste-te mai ales la perioada de vara, cand termometrele arata temperaturi peste 30 de grade Celsius.

Din moment ce ai poate sute de litri de lapte, nu poti risca sa-l tii in caldura. O singura zi in care laptele se strica presupune pierderi destul de mari. Un tanc de racire rezolva aceasta problema si va pastra laptele in cele mai bune conditii.

Sa fii fermier de vaci, fermier care comercializeaza lapte, ar putea fi dificil daca nu ai aparatura potrivita. Insa, cu noile tehnologii te poti bucura de cele mai bune conditii. Si crede-ne, chiar se merita sa investesti.

Vrei sa te poti numi fermier adevarat? Cumpara-ti mulgatoare si tancuri de racire. Cand? Chiar acum!

Categorized in: