Cum alegem cele mai bune capsule de curcumin?Cei pasionati de gastronomie cunosc faptul ca extractul de curcuma (curcuminul) se foloseste drept colorant alimentar natural, insa putini stiu ce efecte benefice are acest produs.

Curcumin este un foarte bun antioxidant si, in acelasi timp un foarte puternic antiinflamator. Cei interesati de achizitionarea acestui produs sunt sfatuiti sa acceseze http://www.curcumin95.ro/.

Alegerea celor mai bune capsule de curcumin necesita citirea etichetei pentru a verifica procentul de curcumin si includerea aditivilor benefici (bioperine) care pot creste biodisponibilitatea substantei. Cumparatorii ar trebui, de asemenea, sa fie atenti la datele de expirare a produsului si avizarea acestuia de catre institutiile abilitate.

De asemenea, acestia, trebuie sa urmareasca atent daca produsul este acoperit etans, capsula are dimensiunea optima pentru a putea fi usor de administrat si absorbita corespunzator de catre organism. Solicitarea unor sfaturi de la specialistii din domeniul medical poate fi o modalitate buna de a obtine recomandari cu privire la anumite optiuni, putand fi astfel evitate interactiunile potential daunatoare.

De ce consuma oamenii curcumin?

Datele medicale sugereaza ca extractul de turmeric (curcumin), poate fi eficient in prevenirea unei game largi de afectiuni medicale, precum bolile de inima, cancerul sau dementa datorita proprietatilor sale puternic antioxidante si antiinflamatorii.

Extractul de turmeric, curcuminul, a fost  folosit din motive legate de sanatate pentru mai bine de 4000 de ani, conform unui studiu realizat la Universitatea din Maryland, iar astazi acesta este disponibil in diferite forme: tinctura, extract si capsule.

Procentajul de standardizare

Curcuminul, ingredientul activ principal din turmeric, este considerat a fi forta motrica in ceea ce priveste beneficiile aduse de acest condiment. Avand in vedere acest lucru, recomandarea generala este aceea ca cei interesati sa achizitioneze capsule cu cel putin 95% extract standardizat de curcumin, asa cum putem gasi pe Curcumin95.ro.

Procesul de standardizare asigura faptul ca, in timpul fabricarii, cantitatea de extract de turmeric (curcumin) ramane constanta.

Combinatiile de ingrediente benefice

Anumiti compusi pot ajuta la absorbtia capsulei de curcumin. Piperina, o substanta ce se gaseste in piperul negru, poate creste biodisponibilitatea turmericului cu 2000%, de exemplu. Alti compusi care pot lucra impreuna sunt ceaiul verde, vitamina C si ginkgo biloba.

Dimensiunea capsulei

Consumatorii trebuie, de asemenea, sa fie atenti la numarul de miligrame alocate fiecarei capsule. Chiar daca dozajul ar putea ramane acelasi, numarul de capsule necesare pentru a obtine aceasta cantitate poate varia. O persoana poate lua doua capsule de 250 de miligrame sau una cu 500, de exemplu.

Categorized in: